SCA Temel ve Orta Düzey Barista Eğitimi
(SCA Foundation - Intermediate Barista Training)
Süre: 3 gün (Perşembe - Cuma - Cumartesi günleri tercih edilmektedir)
Perşembe : 09:00 - 17:30
Cuma : 09:00 – 17:30
Cumartesi : 09:00 – 16:30
Cumartesi SCA Sınav: 16:30 – 17:30
Format: Grup dersi (8-12 kişilik gruplardan oluşmaktadır)
Ekipmanlar: Profesyonel Espresso Makineleri ve değirmenler ile demleme ekipmanları kullanmaktayız.
-
Kahve hakkında bilgi (Yetiştirilmesi, işlenmesi, kavrulması)
-
Tat çalışmaları (Tat - Aroma - Gövde - Asidite)
-
Espresso teorisi
-
Brew ratio / Extraction hesaplamaları
-
Espresso bazlı içeçekler menü çalışması
-
Süt bilgisi ve pratiği
-
Su kalitesi ve özellikleri
-
Çalışma alanı yönetimi ve iş akışı
-
Temizlik, sağlık, güvenlik
-
Müşteri İlişkileri ve cafe yönetimi
-
Temel fizibilite çalışması
-
Makine ve ekipman bilgisi
-
Farklı demleme yöntemleri
-
Eğitim teorik ve pratik uygulamalıdır.
-
Fiyatlara kahve, süt, sarf malzemeleri, öğle yemekleri dahildir.
-
Kurs sonrası kursiyerlerimiz SCA Foundation & Intermediate teorik ve pratik sınavlarına girerler.
-
Sınavlarda başarılı olunduğu taktirde sertifikaları almaya hak kazanılır.
-
2 adet sertifika ve sınav ücreti fiyata dahildir.
-
Sertifikalar merkezi Londra’da bulunan “Speciality Coffee Association” SCA tarafından verilmektedir.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ