SCA İleri Düzey Barista Eğitimi
(SCA Professional Barista Training)
SCA Professional Barista Eğitimi'ne Foundation ve Intermediate kurslarına en az 6 ay önce katılmış olmak, bu kursların sınavlarını geçmiş, Barista olarak yeterince pratik yapmış, Espresso Shot ve değirmen ayarları konusunda herhangi bir sorun yaşamayan, Latte Art yapabilen, Single Origin kahveler hakkında kısmi de olsa bilgi sahibi olunması tavsiye edilir.
Süre: 3 gün (Perşembe - Cuma - Cumartesi günleri tercih edilmektedir)
Perşembe : 09:00 - 17:30
Cuma : 09:00 – 17:30
Cumartesi : 09:00 – 13:00 Pratik ve yazılı sınav: 13:00 - 17:00
Format: Grup dersi (6-8 kişilik gruplardan oluşmaktadır)
Ekipmanlar: Profesyonel Espresso Makinesi ve Makinelerin yanında Grinder kullanmaktayız.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Kahve Çekirdeği
-
Yoğunluk, Variete, Tür
-
Ayrıştırma ve Fermente Yöntemi
-
Kafeinsizleştirme
-
Ambalaj, depo ve tazelik
Çalışma Alanı ve Yönetimi
-
İçecek Hazırlaması
Espresso Protokolü
-
Dozaj, Tampleme ve Iskarta
-
Öğütülmüş kahve dağılımı
-
Farklı Tamper ve düzleştirme aletleri
Ekstraksiyon ve Demleme
-
Espresso Makinesi
-
Sıcaklık ve Basınç’ın deme etkisi
-
Kazan ve Basınç tipleri
-
Demleme formüller yaratma
-
Espresso Harmanların içerikleri
-
Ekstraksiyon ölçme aletleri, ekipmanları ve kullanımı
Duyusal (Sensory)
-
Organik Asitleri
-
Duyusal Değerlendirme
-
Farklı kahvelerin optimum dengesi
-
Süt’ün kahveye olan duyusal/tatsal etkisi
Süt
-
Süt içeriği ve işlenmesi
-
Köpük oluşumu, kalitesi ve dayanıklılığı
-
Sütün kalitesi ve köpüğe etkisi
-
Süt kalitesini belirleyen unsurlar
-
Kahve Asiditesinin süte etkisi
-
Sıcaklığın süte ve kahveye etkisi
-
SCA köpük standartları
-
SCA Latte art standartları
Su Kalitesi
-
TDS ölçümü, alkalite, toplam su sertliği, PH
-
Su Filtrasyonu / Test ve Filtreleme sistemi
Finansal Hesaplar
-
Basit finansal hesaplamalar
Eğitim teorik ve pratik uygulamalıdır.
Fiyatlara kahve, süt, sarf malzemeleri, öğle yemekleri dahildir.
Kurs sonrası kursiyerlerimiz SCA Professiona teorik ve pratik sınavlarına girerler.
Sınavlarda başarılı olunduğu taktirde sertifikaları almaya hak kazanılır.
Sertifika ve sınav ücreti fiyata dahildir.
Sertifikalar merkezi Londra’da bulunan “Speciality Coffee Association” SCA tarafından verilmektedir.