top of page

SCA İleri Düzey Barista Eğitimi
(SCA Professional Barista Training)

SCA Professional Barista Eğitimi'ne Foundation ve Intermediate kurslarına en az 6 ay önce katılmış olmakbu kursların sınavlarını geçmiş, Barista olarak yeterince pratik yapmış, Espresso Shot ve değirmen ayarları konusunda herhangi bir sorun yaşamayan, Latte Art yapabilen, Single Origin kahveler hakkında kısmi de olsa bilgi sahibi olunması tavsiye edilir.

Süre: 3 gün (Perşembe - Cuma - Cumartesi günleri tercih edilmektedir)
Perşembe : 09:00 - 17:30
Cuma : 09:00 – 17:30
Cumartesi : 09:00 – 13:00  Pratik ve yazılı
 sınav: 13:00 - 17:00

Format: Grup dersi (6-8 kişilik gruplardan oluşmaktadır)

Ekipmanlar: Profesyonel Espresso Makinesi ve Makinelerin yanında Grinder kullanmaktayız.
 

88290605_206136290468383_306950056658139997_n.jpg

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Kahve Çekirdeği

  • Yoğunluk, Variete, Tür

  • Ayrıştırma ve Fermente Yöntemi

  • Kafeinsizleştirme

  • Ambalaj, depo ve tazelik


Çalışma Alanı ve Yönetimi

  • İçecek Hazırlaması


Espresso Protokolü

  • Dozaj, Tampleme ve Iskarta

  • Öğütülmüş kahve dağılımı

  • Farklı Tamper ve düzleştirme aletleri


Ekstraksiyon ve Demleme

  • Espresso Makinesi

  • Sıcaklık ve Basınç’ın deme etkisi

  • Kazan ve Basınç tipleri

  • Demleme formüller yaratma

  • Espresso Harmanların içerikleri

  • Ekstraksiyon ölçme aletleri, ekipmanları ve kullanımı


Duyusal (Sensory)

  • Organik Asitleri

  • Duyusal Değerlendirme

  • Farklı kahvelerin optimum dengesi

  • Süt’ün kahveye olan duyusal/tatsal  etkisi


Süt

  • Süt içeriği ve işlenmesi

  • Köpük oluşumu, kalitesi ve dayanıklılığı

  • Sütün kalitesi ve köpüğe etkisi

  • Süt kalitesini belirleyen unsurlar

  • Kahve Asiditesinin süte etkisi

  • Sıcaklığın süte ve kahveye etkisi

  • SCA köpük standartları

  • SCA Latte art standartları


Su Kalitesi

  • TDS ölçümü, alkalite, toplam su sertliği, PH

  • Su Filtrasyonu / Test ve Filtreleme sistemi


Finansal Hesaplar

  • Basit finansal hesaplamalar

Eğitim teorik ve pratik uygulamalıdır.

Fiyatlara kahve, süt, sarf malzemeleri, öğle yemekleri dahildir.
Kurs sonrası kursiyerlerimiz SCA Professiona teorik ve pratik sınavlarına girerler.
Sınavlarda başarılı olunduğu taktirde sertifikaları almaya hak kazanılır.
Sertifika ve sınav ücreti fiyata dahildir.
Sertifikalar merkezi Londra’da bulunan “Speciality Coffee Association” SCA tarafından verilmektedir.

© 2017 Coffeeworks

bottom of page